۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

شرکت بومی سازان: تولیدکننده تخصصی سامانه های تشخیص چهره و پلاک

 
پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گراست. وجه تمایز و یکی از ویژگی های پایتون شی گرا بودن آن است.

 

امروز در این پست به زبان برنامه نویسی پایتون می پردازیم. یک زبان برنامه نویسی محبوب که به سرعت در میان کاربران علاقمند به برنامه نویسی در حال  رشد است. بر اساس شاخص در سال ۲۰۱۵ این زبان رتبه پنجم را در جهان به علت محبوبیت بنام خود ثبت کرد و حالا در سال۲۰۲۲ بی شک می توان گفت رتبه دوم را دارا می باشد.

در این پست ما تصور می کنیم شما این زبان را نمی شناسید. بنابراین لازم است معرفی کامل و جامعی از این زبان را داشته باشیم.

 

آشنایی با پایتون

 

پایتون یک زبان برنامه نویسی زیبا است. پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده است. شی گرا و سطح بالا با معنایی پویا است. ساختارهای داده‌ای سطح بالای پایتون، همراه با تایپ پویا و اتصال پویا، آن را برای توسعه سریع برنامه‌ها و همچنین برای استفاده به عنوان زبان برنامه‌نویسی  بسیار جذاب می‌کند.

پایتون بر خوانایی سینتکس ساده و یادگیری آسان  تاکید دارد .  بنابراین هزینه نگهداری برنامه را کاهش می دهد. پایتون از ماژول ها و بسته ها پشتیبانی می کند که ماژولار بودن برنامه و استفاده مجدد از کد را تشویق می کند.  مفسر پایتون و کتابخانه استاندارد گسترده به صورت منبع یا باینری بدون هزینه برای همه پلتفرم‌های اصلی در دسترس هستند و می‌توانند آزادانه توزیع شوند.

 
حال یک سوال مطرح است چرا توسعه دهندگان از پایتون استفاده می کنند؟

 

 پاسخ این سوال از تعاریف و قابلیت های پایتون در پاراگراف های قبل کاملا مشهود است. دلایلی که توسعه دهندگان از پایتون به عنوان زبان منتخب استفاده می کنند. این است که  پایتون می‌تواند برای حل مشکلات پیچیده مقیاس‌بندی کند، و این باعث می‌شود جای تعجب نباشد که چرا پایتون به بسیاری از وب‌سایت‌های بزرگ مانند :

 

youtuberedditquoradisqusdropbox

 

قدرت می‌دهد. این را بدانید که  گوگل پایتون را به یکی از زبان های برنامه نویسی رسمی خود تبدیل کرده است. دلیل دیگر محبوبیت پایتون را می توان انعطاف پذیری آن بیان کرد. لازم است  بدانید وقتی یوتیوب در سال ۲۰۰۷ از پی‌اچ‌پی به پایتون مهاجرت کرد،  برای اهداف مقیاس‌پذیری بود، با استناد به این که «پایتون انعطاف‌پذیری را فعال می‌کند». این انعطاف‌پذیری همچنین از این واقعیت ناشی می‌شود که پایتون در اصل برای پاسخگویی به یک نیاز خاص ایجاد نشده است.  بنابراین توسط قالب‌ها یا APIهای خاص هدایت نمی‌شود.

یک دلیل دیگر بسیار مهم برای استفاده توسعه دهندگان از پایتون این است که یادگیری واستفاده از آن آسان است.  یکی دیگر از دلایلی که توسعه دهندگان از پایتون استفاده می کنند رایگان بودن آن است! . بله، این یک زبان برنامه نویسی منبع باز است و باعث می شود  هزینه ها را کاهش دهد.

 

 کاربردهای مطرح پایتون

 

پایتون در بسیاری از برنامه ها قابل استفاده می باشد. سعی کردم این برنامه ها را در این بخش قرار دهم تا بیشتر با کاربرد پایتون آشنا شوید.

 

 ۱- در توسعه وب و اینترنت Django, Pyramid, Flask, Bottle, Plone

 

۲- محاسبات علمی و عددی SciPy, Pandas, Astropy, Thuban

 

۳- آموزشEDU-SIG

 

۴- رابط‌های کاربری گرافیکی دسکتاپTkinter ، wxPython ، kivy  ، PyQt

 

۵- توسعه نرم افزار SCons ، Buildbot ، Apache Gump ، Roundup

 

 

در مقایسه با سایر زبانهای برنامه نویسی پایتون سرعت اجرای چشمگیری را داراست. تست سرعت در سه  گروه سرعتی : کندتریننه چندان سریع سریع ترین تعریف شد که
 
پایتون در رده سریع ترین قرار دارد.

در بررسی مصرف حافظه نیز نموداری طراحی شد گه پایتون با سایر زبانهای برنامه نویسی مقایسه شود.

نتیجه  حافظه به پنج دسته تقسیم شد: بالاترین–  زیاد -متوسط – کم پایین‌ترین که پایتون کمترین مصرف حافظه را داشت.

برای یادگیری این زبان کارآمد و محبوب منابع آموزشی بسیاری وجود دارد که کتابهای آموزشی نیز یکی از این منابع هستند. در این پست لیستی از کتاب ها را قرار دادم تا بتوانید در یادگیری زبان پایتون از آنها استفاده کنید.

 
مجموعه ای از کتاب های آموزش پایتون به زبان انگلیسی

 

۱- GameProgrammingBooks

 

۲-NetworkProgrammingBooks

 

۳-GuiBooks

 

۴-JythonBooks

 

۵-ScientificProgrammingBooks

 

۶-SystemAdministrationBooks

 

۷-WebProgrammingBooks

 

۸-WindowsBooks

 

۹-XmlBooks

 

۱۰-ZopeBooks

 

به زبان فارسی کتاب های آموزشی بسیاری وجود دارد که دو نمونه از این کتابها را معرفی کرده ایم.

 
کتابهای آموزش پایتون به زبان فارسی :

 

۱- آموزش کاربردی جنگو

نویسنده: علیرضا عظیم زاده میلانی

انتشارات: پندار پارس

سال چاپ : تابستان ۱۴۰۰

سطح : مقدماتی تا پیشرفته

سازگار با نسخه های: ۳.۲، ۴ و ۵ جنگو

 

۲- آموزش کاربردی برنامه نویسی به زبان پایتون۲

نویسنده: علیرضا عظیم زاده میلانی

انتشارات: پندار پارس

سال چاپ : ۱۳۹۴

 

مجله ی سایت بومی سازان پردازش هوشمند همواره در تلاش است بهترین مقالات آموزشی و خبری دنیای فناوری را در اختیار علاقمندان قرار دهد.